Македонски (Macedonia)English (United Kingdom)
Joomla 1.5 template design door Websitebird
Јавни претпријатија

ПРЕЛИМИНАРНА СТУДИЈА
за развојот на спортско-рекреативниот туристички центар

“Калин Камен” со идејно-урбанистички решенија
Општина Крива Паланка

 

Отчет на градоначалникот

Патоказ емисија за Крива Паланка

Македонски Железници - Физибилити студија за коридорот VIII  - Источна делница
  http://mtc.gov.mk/new_site/mk/storija.asp?id=3407
http://www.mz.com.mk/Section7/Default.aspx
www.mtc.gov.mk
www.moepp.gov.mk
www.mz.com.mk

Кој е онлајн
Има 24 гости присутни

Општина Крива Паланка

Развој на Oсоговскиот регион преку зимски туризам

Градоначалникот  на општина  Крива Паланка, г.Арсенчо Алексовски, на општина Пробиштип, г. Тони Тоневски и на општина Кочани, г. Ратко Димитровски, заедно со директорите на Североисточниот и Источниот плански регион како и раководителите  на Одделението за урбанизам, сообраќај и заштита на животна средина и на Одделението за јавни дејности, економски развој и информатичка технологија при општина Крива Паланка,  денеска остварија средба за сублимирање на студиите за развој на туризмот на Осоговските Планини.

Повеќе...

 

Дневен ред на 19-та седница на Советот на општина Крива Паланка

Врз основа на член 37, точка 1 од Законот за локална самоуправа („Службен весник на РМ“ бр.5/02) и член 3 од Деловникот на Советот на Општина Крива Паланка, Ве известуваме дека 19-та седница на Советот на Општина Крива Паланка ќе се одржи на 30.01.2015 година (петок) во 15,00 часот.

Д н е в е н   р е д:

Повеќе...

 

Соопштение за граѓаните - наплата на данок

Согласно со Законот за данок на имот, Одделението за финансиски прашања при Општина Крива Паланка овие денови интензивно работи на наплатата на даночните долгови до 2014 година. Даночните обврзници се замолуват да си го подмират даночниот долг, во спротивно ќе се  соочат со присилна наплата на истиот.

Повеќе...

 

26-то издание на фестивалот Гоце Фест

На ден 07.02.2015 година (сабота) во Центарот за култура во Крива Паланка со почеток во 19.00 часот ќе се одржи 26-то издание на фестивалот ГОЦЕ ФЕСТ. Фестивалот ќе биде посветен на нови родољубиви и патриотски песни со фолклорна мелоритмика и богато историско минато на македонскиот народ. Учество на фестивалот ќе имаат врвни македонски музички имиња од фолк сцената, Круме Спасовски, Орце Стефковски и други.

Повеќе...

 

Во Крива Паланка прославен големиот христијански празник Богојавление - Водици

Во организација на Општина Крива Паланка и на Македонската Православна Црква, Епархија Кумановскo - oсоговска, беше одблежан големиот христијански празник Богојавление – Водици. Прославата започна со свечена литургија во црквата Свети Димитрија на која присуствуваа бројни верници. По литургијата следуваше чинот на фрлањето на крстот во водите на Крива Река.

Повеќе...

 

Известување за граѓаните - Одбележување на големиот христијански празник Богојавление - Водици

Почитувани,

На ден 19.01.2015 (понеделник) од 08.00 до 11.00 часот во организација на Општина Крива Паланка и на Македонската Православна Црква, Кумановско-осоговка епархија ќе се  одбeлежи големиот христијански празник Богојавление – Водици.

Прославата започнува со свечена литургија во  црквата Свети Димитрија, по  што  следува чинот на фрлањето на благословениот крст во водите на Крива Река, а потоа продолжува со манифестацијата „Пивтијада“. Како и години наназад, фрлањето на крстот ќе се случува во 10.30 часот, од мостот што води кон населбата „Бавчалк“, популарно викан Шанин мост.

Општина Крива Паланка ги повикува граѓаните да дојдат на местотото на настанот и заеднички во духот на традицијата да го прославиме овој убав ден.

Општина Крива Паланка
Градоначалник,
Арсенчо Алексовски

 

Известување за граѓаните

Почитувани сограѓани,

На ден 19.01.2014 (понеделник) од 08.00 до 11.00 часот во организација на Општина Крива Паланка и на Македонската Православна Црква, Кумановско-осоговка епархија ќе се одблежи големиот христијански празник Богојавление – Водици.

По тој повод ги известуваме сите заинтересирани граѓани кои имаат желба да земат учество во скокање во осветените води на Крива Река, за да го фатат благословенит крст за здравје, среќа, благосостојба и бериќет, да се пријават во црквата Свети Димитрија во Крива Паланка.

Заинтересираните, задолжително треба донесат медицинска белешка (потврда) од матичен доктор за здравствената состојба и крштеница и на тој начин ќе го потврдат своето учество во скокањето по благословениот крст. При пријавувањето секое лице ќе добие и реден број кој треба да го носи со себе на денот на настанот.

 

Доделени наградите за најубаво новогодишно украсен дом и деловен објект за 2014/2015

Денес во просториите на Општина Крива Паланка, по повод акцијата за доделување на награди за најубаво новогодишно украсен дом и најубаво новогодишно украсен деловен објект или дуќан, традиционално и оваа година по шести пат беа врачени наградите за најубаво новогодишно украсен дом и деловен објект за  2014/2015.

Од страна на  Комисијата формирана од  Градоначалникот беа  избрани најдобрите и тоа:

Повеќе...

 

Соопштение за организирање на јавна презентација и јавна анкета

Врз основа на член 50-а став 6 и член 24 став 2 од Законот за просторно и урбанистичко планирање („Сл.весник на РМ“ бр.51/05; 137/07; 91/09; 124/10; 18/11; 53/11; 144/12; 55/13; 163/13 и 42/14), градоначалникот на општината Крива Паланка го дава следното

С О О П Ш Т Е Н И Е

За организирање на јавна презентација и јавна анкета за Нацрт-Локална урбанистичка планска документација со намена Е-инфраструктура-ТС 10 (20) кВ за ВИП оператор на дел од к.п.бр.844, м.в. Нерезина во К.О. Конопница, Општина Крива Паланка

Повеќе...

 

Каталог на културни настани


Каталог на културни настани

e-градежна дозвола
Е-Општина-Пријави Проблем
Патоказ
Дали ви се допадна емисијата за Крива Паланка на Алфа ТВ?
 
Анкета
Дали сте задоволни од услугите на општината?
 
Банер
Банер
Банер
Банер
Неоткриена Македонија

ЈП Македонска Радио Телевизија
02 3297170
02 3162777